Rehab & Skador

Giraf of Sweden har i samråd med sjukgymnaster utvecklat en rad produkter som kan användas i förebyggande syfte eller som lindring
vid befintliga ledbesvär.

Produkterna bygger på kombinationen värme/skydd. Men också en sensorisk påminnelse om bra hållning, vilket har visat sig förebygga
riskerna att hamna i ett smärttillstånd.

I webbutiken finns fler produkter, muskel- och ledskydd för handled, armbåge och knä. Det är ett utgående sortiment som vi planerar att ersätta med en egen produktserie inom området.

 
 

Giraf Original

Giraf Original är en svenskdesignad nackvärmare som skyddar nackkota 2 till 7 och lämpar sig för dig som är känslig över området där nacken övergår i halsrygg. 

Den förebygger och lindrar stelhet och smärta i nacken genom att skydda och & värma.

Den tilltalar bland annat personer med känslig nacke, diskbråck, nacksmärtor eller whiplashskada. Läs mer här

 
original-ljus.jpg

GOS ORIGINAL CARING

Vår diskreta originalmodell kompletterad med ett tunt membran som återreflekterar den egna kroppsvärmen.

Membranet består av en giftfri mineralblandning som har förmågan att omvandla den egna kroppsvärmens strålningen till en behaglig, välgörande och djupverkande värme.

Tvättas i 40 grader.

Giraf Wrist Warmer

 

Giraf Wrist Warmer är en arm-handledsvärmare i merinoull.

Den isolerar kroppsvärmen vilket håller handleder och underarmar varma. Den passar bra när du vill värma händerna men ändå behålla fingerfärdigheten eller när du vill ha ett extra lager under jacka och vantar. Ex. vid utomhusaktivitet eller datorarbete. Den är mycket omtyckt av personer med ledgångsreumatism och artrit.

Med Giraf Wristwarmer närmast huden isoleras kroppsvärmen vilket håller handleder och underarmar varma. Genom att hålla handledens ytliga blodkärl varma sprider sig värmen i hela kroppen. Giraf Wristwarmer kan användas i förebyggande syfte eller som lindring vid befintliga besvär. Den är också skön att använda i kombination med vantar när du vill hålla dig varm på åskådarbänken, i skidbacken, i svampskogen och på älgjakten. Perfekt när du vill värma händerna men ändå behålla fingerfärdigheten.

Giraf Wristwarmer har en elegant och diskret design, vilket gör att den passar i alla sammanhang. Den har inga åtsittande sömmar. Läs mer här.

Nackvärmaren Giraf Original är snygg & därför använder man den.
Giraf Original medför ökad värme och cirkulation i området,
vilket leder till minskat obehag. Mina patienter är nöjda.

Marie Zetterberg Gellerstig, Leg. Sjukgymnast Stockholm

Ett bra komplement till min behandling och rehabilitering av patienter med smärta. Har även en god effekt i förebyggande syfte som jag upplevt det på mina fotbollskillar!"
 Mikael Klotz, Rehabansvarig Hammarby Fotboll AB, Leg.sjukgymnast/PHYSIOTHERAPIST

När patienter med nack- och skulderbesvär söker mig rekommenderar jag ofta halsvärmaren Giraf Original som ett komplement till behandling. Produktens fördelar är framför allt den värmande effekten som ökar blodcirkulationen i det aktuella området, som i sin tur leder till en muskelavslappning. Min erfarenhet är att perception/beröring stimulerar kroppens egen läkningsförmåga.
 Ulla Falk, Leg. sjukgymnast Hudiksvall

"Jag sitter vid en dator i stort sett hela dagarna då jag har en reklambyrå. Jag har problem med leder och muskelfästen och känner att jag har minst värk när lederna hålls varma. Giraf Wristwarmer värmer gott. De är lätta att använda även under vanliga vantar och att stoppa in under tröjärmen då de är så tunna och smidiga. Gillar skarpt den lilla giraffen i gult också!"
 
Nilla Broström Reklamen Bräcke

"Att jobba på kontor gör inte min skadade nacke gott. Men med hjälp av Giraf Original får jag den värme och stöd jag behöver för att klara såväl arbetsdagen som min fritid. Jag kan varmt rekommendera Giraf of Swedens produkter. "Jenny Tonlycke Palmqvist, Stjärndistribution

"-Jag skadade nacken vid en bilolycka och har sedan dess svårigheter att jobba ensidigt vid datorskärmen. Giraf Ergonomi ökar medvetenheten om nackens läge och ger en påminnelse om hållningen då nacken hamnar i ytterläge".
Anna-Lena Engman, innovatör Giraf of Sweden

 

                                                                                       Giraf Ergonomi