Giraf of Sweden har fattat galoppen.

Red Hunter och Madelene Smith, Stall Medea.

Red Hunter och Madelene Smith, Stall Medea.

"Jag kom i kontakt med Giraf of Sweden sommaren i somras när de besökte Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm.

Giraf of Sweden visade ett värmande material som kan förebygga skador och påskynda återhämtning. Det lät väldigt intressant eftersom jag eftersträvar att mina hästar ska må bra och hålla sig skadefria.

Jag har nu testat GoS Warm Up Pads på en av mina favorithästar som har problem med gallor, svullnad, iframben och bakhasor.

Efter någon vecka med daglig användning kunde jag se en klar förbättring. Efter ytterligare någon vecka är hästen helt återställd och kan starta igen.

Till min stora glädje vann hästen dessutom nästa tävling med god marginal .

GoS Warm up Blanket använder jag före och efter träning/tävling för att påskynda uppvärmning och återhämtning.                                                                                                                         

Jag kan varmt rekommendera både Warm up Blanket och Warm up Pads när problem uppstår, men även i förebyggande syfte".

 /Madeleine Smith, licensierad tränare och jockey Stall Medea Täby Galopp. 

Giraf of Sweden har öppnat "filial" i Stockholm

För att komma närmare marknaden i Stockholm och Mälardalen har GoS öppnat en "filial" i Stockholm, närmare bestämt på Lidingö. Det gör att vi lättare och snabbare kan träffa gamla och nya kunder och demonstrera våra produkter. Det kommer också att underlätta vårt deltagande på mässor, tävlingar, utställningar och liknande events i denna del av landet. Vi ses!

 

Giraf of Sweden AB och hhp Sverige AB inleder spännande samarbete.

ANDUMEDIC ® 3 för företaget eller hemmet

ANDUMEDIC®3 för företaget eller hemmet

Giraf of Sweden jobbar med värmande produkter som kan användas i förebyggande och lindrande syfte förutom att de är sköna och behagliga. Värme främjar blodcirkulationen. En ökad blodcirkulation kan bl a hjälpa spända muskler att slappna av, påskynda återhämtning efter fysisk aktivitet och snabba på läkningsprocessen efter skada.

hhp Sverige AB är representanter på den svenska marknaden för hhp Home Heath Products GmbH i Tyskland. hhp har tagit fram ett andullationsterapi-system med djupverkande infraröd värme. Massagesystemet är utvecklat i ett nära samarbete med forskare, läkare och universitetssjukhus. Den första produkten presenterades i Tyskland för 14 år sedan. Genom åren har många studier genomförts som visar på andullationsterapi-systemets positiva effekter. Produkterna tillverkas i Tyskland och är en TÜV-godkänd medicinsk produkt. Hittills har över 100 000 system sålts till allt från sjukhus och kliniker, till företag och privatpersoner. 

I korta drag är andullationsterapi-systemet en vibrerande massagebädd med infraröd värme. Andullation tillhör området för biofysisk terapi och bygger på att alla vätskor i kroppen sätts i svängning med syfte att lösa upp spänningar, öka blodflödet även stimulera lymfsystemet. Den infraröda värmen hjälper också till att öka blodcirkulationen och att få spända muskler att slappna av. Terapin kan lindra smärta och används bl a vid problem med nacke, axlar och rygg. Läs mer på www.hhp-international.com, hhp.de, eller på svenska hhpsverige.se

"Vi tycker att GoS och hhp har många gemensamma beröringspunkter och i många fall  har vi också kunder med liknande behov. Våra erbjudanden gifter sig med varandra på ett bra sätt och vänder sig till såväl privatpersoner, företag och praktiker. Vi tror att GoS värmande produkter kan förlänga effekten av en "massage" på andullationsbädden. Vi arbetar dessutom just nu för fullt med att ta fram nya produkter anpassade för människor i den smarta textil med djupverkande värme som används till vårt häst- och hundsortiment" kommenterar Anna-Lena Engman, Vd för Giraf of Sweden AB, det nya samarbetet med hhp Sverige AB.

 

 

Världens lättaste (?) värmande hästtäcke.

Alla vet att det är viktigt att hålla sin häst varm inför, under och efter ett tränings- eller tävlingspass. Värmen minskar skaderisken, ökar prestationsförmågan och påskyndar återhämtningen. För att underlätta detta har Giraf of Sweden tagit fram ett tunt, smidigt och lätt täcke, GoS Horse-Liner, som ger hästen en behaglig, djupgående värme. Linern är enkel att hantera och ryms i en liten påse!

GoS Horse-Liner är en smart textil, ett s.k. membran, som bygger på ett franskt patent. Materialet reflekterar kroppens värmestrålning samtidigt som det ”andas”. Den tunna linern ger, trots sin ringa vikt på ca 600 gram, en snabb och effektiv uppvärmning av utsatta muskelgrupper. Detta minskar risken för sträckningar och skador. Vid användning efter aktivitet påskyndas återhämtningen.

GoS Horse-Liner kan användas separat eller under ett annat hästtäcke. GoS Horse-Liner är lätt att både torka av och att tvätta. Det ryms även i en vanlig tvättmaskin.


En tidig användare av GoS Horse-Liner är Carolina Määttä, Stall Ray i Vännäs:

"- Jag blev bekant med Giraf of Sweden och deras produkt GoS Horse-Liner första gången under Volkswagen Grand Prix i Umeå i september 2014. Jag blev erbjuden att testa täcket på min bästa häst inför grand-prixen. Vi lät det ligga på henne några timmar innan start och även under framskrittningen. Det jag märkte var att hon väldigt fort kändes mjuk och följsam när jag satt upp och började rida, plus att hon var väldigt varm under täcket utan att vara svettig! Vanligtvis tar det lång tid för henne att komma till den mjukheten i ridningen då det tar ett bra tag för henne att bli uppvärmd och mjuk i musklerna.

- Jag fick också möjligheten att testa täcket på min femåring. Vi skulle åka ner till Flyinge på Breeders Trophy, en två dagar lång resa (med nattpaus) som brukar göra att de unga hästarna är ganska trötta när de kommer fram. Hon fick ha täcket på sig under ett tunnare fleecetäcke under hela resan och hela tiden var hon lagom varm. Varm på ett sådant sätt att jag inte behövde vara orolig för att hon skulle bli svettig och inte heller orolig för att hon skulle bli kall om temperaturen ute sjönk mot eftermiddagen. Hon hade även täcket på sig på nätterna hela veckan nere på Flyinge. Hon kändes avspänd och fräsch trots alla nya intryck och den långa resan. Vi tog oss hela vägen till final i femårsklassen!

- Jag har fått ett väldigt positivt intryck av materialet i täcket. Det verkar hålla hästarna i en bra temperatur och göra dem avspända i ryggmusklerna. Det är en klar fördel att täcket är så tunt, vilket gör att man kan ha det under andra täcken vintertid, men även ha bara det i t ex skrittmaskinen eller i transporten på sommaren".

För mer information, kontakta:
Anna-Lena Engman, VD, 070-588 40 98

Giraf of Sweden är ett företag som jobbar med smart design i smart textil för människa, häst och hund. Vi gillar innovationer och nya kombinationer!

Giraf of Sweden AB är ett svenskt företag som gillar värme. Värme i kombination med smart, funktionell design utgör grunden för Giraf of Swedens utbud av muskel, led och nackvärmare som skyddar, värmer och lindrar. 

Vår vision är att våra produkter kan bidra till en ökad komfort och livskvalité för våra kunder.
Hälsa och mode i skön förening!

En ny, värmande produkt för din hund i smart textil.

Normal.dotm 
 0 
 0 
 1 
 267 
 1523 
 Giraf of Sweden 
 12 
 3 
 1870 
 12.0 
 
 
 
 
  
 
 0 
 false 
 
 21 
 
 18 pt 
 18 pt 
 0 
 0 
 
 false 
 false 
 false 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Normal tabell";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:12.0pt;
	font-family:"Times New Roman";
	mso-ascii-font-family:Cambria;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
	mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
	mso-hansi-font-family:Cambria;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
   Ett samarbete mellan merny,se och Giraf of Sweden har lett fram till en spännande produkt för din hund.  Giraf of Sweden har tillgång till en smart textil och merny.se har kunskapen om hundprodukter. Detta samarbete har lett fram till en s.k. liner som är tänkt att användas som det är eller tillsammans med hundens täcke.  Giraf of Sweden har, i samråd med expertis inom området interaktiva funktionsmaterial, hittat en unik materialkombination som har egenskapen att ge en djupverkande värme. Värme ger ökad blodcirkulation som i sin tur kan ge:  Ökad prestationsförmåga  Minskad skaderisk  Påskyndad uppvärmning och nedvarvning  Allmänt ökat välbefinnande  Materialet i linern reflekterar, med hjälp av ett patenterat membran, kroppens egen värmestrålning. Den djupverkande värmen kan förebygga skador och slitage samt påskynda återhämtningen efter fysisk aktivitet. Värmen går ner på djupet i vävnaden vilket leder till en ökad blodcirkulation, både ytligt och i muskler samt kring leder. Den bruna sidan är membranet och den ska ligga mot hunden. Materialet andas och är lätt att både torka av och att tvätta. Linern finns i tio storlekar, mät din hund för att se vilken storlek som passar din hund bäst. Introduktionspris från 550 kr. Hittar du ingen storlek i lämpligt mått går det att specialbeställa en liner efter egna mått. Det kostar 200 kr extra. För mer information se  webbutken  eller  www.merny.se  "Idag fick vi en liner av samma material från  Giraf of Sweden AB  som hunddynan har. Det är grymt smidigt att man kan ha den under alla täcken och precis som den är. Materialet ska vara så starkt att det går ner i musklerna även om de inte är täckta hela vägen vilket jag tror på, eftersom jag sitter på hunddynan själv. Ska verkligen bli spännande att testa".   Sara Jansson driver bloggen   Sararstassar som handlar om hundar och hundträning.

Ett samarbete mellan merny,se och Giraf of Sweden har lett fram till en spännande produkt för din hund. Giraf of Sweden har tillgång till en smart textil och merny.se har kunskapen om hundprodukter. Detta samarbete har lett fram till en s.k. liner som är tänkt att användas som det är eller tillsammans med hundens täcke.

Giraf of Sweden har, i samråd med expertis inom området interaktiva funktionsmaterial, hittat en unik materialkombination som har egenskapen att ge en djupverkande värme.

Värme ger ökad blodcirkulation som i sin tur kan ge:

Ökad prestationsförmåga

Minskad skaderisk

Påskyndad uppvärmning och nedvarvning

Allmänt ökat välbefinnande

Materialet i linern reflekterar, med hjälp av ett patenterat membran, kroppens egen värmestrålning. Den djupverkande värmen kan förebygga skador och slitage samt påskynda återhämtningen efter fysisk aktivitet. Värmen går ner på djupet i vävnaden vilket leder till en ökad blodcirkulation, både ytligt och i muskler samt kring leder.

Den bruna sidan är membranet och den ska ligga mot hunden.
Materialet andas och är lätt att både torka av och att tvätta.

Linern finns i tio storlekar, mät din hund för att se vilken storlek som passar din hund bäst. Introduktionspris från 550 kr.
Hittar du ingen storlek i lämpligt mått går det att specialbeställa en liner efter egna mått. Det kostar 200 kr extra. För mer information se webbutken eller www.merny.se


"Idag fick vi en liner av samma material från Giraf of Sweden AB som hunddynan har. Det är grymt smidigt att man kan ha den under alla täcken och precis som den är. Materialet ska vara så starkt att det går ner i musklerna även om de inte är täckta hela vägen vilket jag tror på, eftersom jag sitter på hunddynan själv. Ska verkligen bli spännande att testa". 

Sara Jansson driver bloggen Sararstassar som handlar om hundar och hundträning.

Sara Jansson

 

 

Giraf of Sweden på plats i Umeå.

Volkswagen Grand Prix och Horse1 Swedish Riders Trophy

Elit, nationell och regional tävling i hoppning ridhäst, 25 - 28 september 2014, Umeå Ryttarförening.

Vi hade fyra roliga dagar i Umeå med många spännande möten med ryttare, tränare, hästägare och publik. Våra  ullprodukter fick god respons. Det är lätt att förstå hur gott de kommer att värma under den kalla årstid vi har framför oss. Vi vill tacka Umeå Ryttarförening och instämma i alla hyllningar man fått för mycket väl genomförda tävlingsdagar inför fullsatta läktare.

Vi hade fyra roliga dagar i Umeå med många spännande möten med ryttare, tränare, hästägare och publik. Våra  ullprodukter fick god respons. Det är lätt att förstå hur gott de kommer att värma under den kalla årstid vi har framför oss. Vi vill tacka Umeå Ryttarförening och instämma i alla hyllningar man fått för mycket väl genomförda tävlingsdagar inför fullsatta läktare.


Dog and Horse, ny "avdelning" i Giraf-butiken

Nu är det äntligen dags att presentera den första i raden av nya produkter i vår avdelning för hund och häst. Det är en "värmedyna" för hundbäddar och hundburar i en smart textil som ger en djupverkande värme. 

Den djupverkande värmen kan förebygga skador och slitage samt påskynda återhämtningseffekten efter aktivitet. Värmen går ner på djupet i vävnaden, vilket leder till en ökad blodcirkulation, både ytligt och i muskler samt kring leder.  

Kroppens värmestrålning reflekteras av ett patenterat membran. Membranet består av en giftfri, biokeramisk mineralblandning innehållande ett 30-tal olika metalloxider. Membranet har egenskapen att reflektera och avge långvågig infraröd värme, FIR, aktiverad av den egna kroppsvärmen. Den långvågiga infraröda värmens positiva förmåga att öka blodcirkulationen har länge använts i Asien för behandlingar av olika åkommor. Materialet har en läderliknande yta. Det andas och är lätt att torka av och tvätta.

Vi kommer att sälja en s.k. liner till hundtäcken och hundbäddar/liggunderlag i vår webbutik.

Tips! Testa själv att använda hundbädden som sittunderlag och för ryggslutet.

Men nu blev det fel! Grannens ungtjurar har smugit sig in på bild. Och skrämt bort både hund och häst! 

Men nu blev det fel! Grannens ungtjurar har smugit sig in på bild. Och skrämt bort både hund och häst! 

Attraktiv Arbetsplats i Norr

Onsdag 13 november deltog Giraf of Sweden på ett seminarium/minimässa i Skellefteå på temat hur man blir en attraktiv arbetsgivare för att behålla gamla och locka till sig nya medarbetare. Se www.attraktivarbetsplatsinorr.com. Det var en heldag med ett spännande program och intressanta föreläsare. Vi passade på att visa en del av våra produkter som passar på jobbet för de de övriga deltagarna/företagen. Vi kan erbjuda en lösning där medarbetaren får ett presentkort och får sedan själv välja den produkt ur sortimentet som passar henne eller honom bäst. 

Emma Pihl var en av dagens uppskattade föreläsare.

bild.JPG