Bakgrund

Att hålla kroppens känsliga delar, såsom muskler och leder, varma är något man lade stor vikt vid två generationer tillbaka. Idag lider (enligt statistiska centralbyrån)  över 20 % av befolkningen i åldrarna 16-84 år av svår värk i nacke, axlar, skuldror, rygg eller leder. Med den utveckling som samhället har blir vi all mer stillasittande i vår vardag. 

Människokroppen är speciellt känslig för avkylning av de kroppsdelar där blodkärlen ligger ytligt, såsom handleder, nacke och mage/rygg. Värme ökar blodcirkulationen och minskar risken för påfrestningar och skador. Giraf of Sweden har utvecklat ett koncept som bygger på att designa och utveckla smarta, snygga och smidiga lösningar som hjälper människor att hålla sig varma och skyddade.

Anna-Lena Engman, grundaren av företaget, är medlem i Svenska Uppfinnarföreningen och är dessutom en av regeringens kvinnliga ambassadörer för kvinnors företagande. En skadad nacke blev 1993 upptakten till en innovation, Giraf Original, en halsvärmare / nackvärmare, som hjälpte henne tillbaka till ett aktivt liv i rörelse. I dag driver hon företaget tillsammans med sin man, Dan Engman. Tillsammans bygger de vidare på gamla beprövade koncept i kombination med modern design, ny teknik och hög kvalitet.

Giraf of Swedens produkter syftar till att öka blodcirkulationen i kroppens muskler och leder och därmed öka kroppens självläkande förmåga. Konceptet bygger på den positiva effekten av en ökad blodcirkulation och vänder sig till människor i alla åldrar som vill hålla sig rörliga och aktiva. Enkla, funktionella plagg som förenklar vardagen och ger en ökad livskvalitet. Kännetecknande för Giraf of Sweden's produkter är att de är funktionella, diskreta och lättskötta.

Anna-Lena Engman (t.h) med sömmerskan Anette Jonsson.

Mål & Etisk värdegrund

Giraf of Sweden identifierar sig med orden kvalité, omtanke och design. Från material, väl genomtänkt design, till färdig produkt som kan ge dig ökad livskvalitet. Kännetecknande för våra produkter är att de är funktionella, diskreta och lättskötta. Giraf of Sweden vill ta sitt ansvar för miljön och mänskliga rättigheter. Vi samarbetar därför bara med företag som delar våra värderingar. Vår merinoull är mulesingfri och vår bomull ekologiskt certifierad. Våra produkter tillverkas till största del i Sverige, en del är förlagd i Estland.

Dialog

Vi sätter stort värde på att föra en dialog med våra kunder. Dina synpunkter kan ge oss möjlighet att vidareutveckla nya funktionella produkter. Ett specifikt önskemål kan vara fröet till en helt ny produkt. Välkommen att kontakta oss på info@girafofsweden.se eller vi vårt kontaktformulär