Världens lättaste (?) värmande hästtäcke.

Alla vet att det är viktigt att hålla sin häst varm inför, under och efter ett tränings- eller tävlingspass. Värmen minskar skaderisken, ökar prestationsförmågan och påskyndar återhämtningen. För att underlätta detta har Giraf of Sweden tagit fram ett tunt, smidigt och lätt täcke, GoS Horse-Liner, som ger hästen en behaglig, djupgående värme. Linern är enkel att hantera och ryms i en liten påse!

GoS Horse-Liner är en smart textil, ett s.k. membran, som bygger på ett franskt patent. Materialet reflekterar kroppens värmestrålning samtidigt som det ”andas”. Den tunna linern ger, trots sin ringa vikt på ca 600 gram, en snabb och effektiv uppvärmning av utsatta muskelgrupper. Detta minskar risken för sträckningar och skador. Vid användning efter aktivitet påskyndas återhämtningen.

GoS Horse-Liner kan användas separat eller under ett annat hästtäcke. GoS Horse-Liner är lätt att både torka av och att tvätta. Det ryms även i en vanlig tvättmaskin.


En tidig användare av GoS Horse-Liner är Carolina Määttä, Stall Ray i Vännäs:

"- Jag blev bekant med Giraf of Sweden och deras produkt GoS Horse-Liner första gången under Volkswagen Grand Prix i Umeå i september 2014. Jag blev erbjuden att testa täcket på min bästa häst inför grand-prixen. Vi lät det ligga på henne några timmar innan start och även under framskrittningen. Det jag märkte var att hon väldigt fort kändes mjuk och följsam när jag satt upp och började rida, plus att hon var väldigt varm under täcket utan att vara svettig! Vanligtvis tar det lång tid för henne att komma till den mjukheten i ridningen då det tar ett bra tag för henne att bli uppvärmd och mjuk i musklerna.

- Jag fick också möjligheten att testa täcket på min femåring. Vi skulle åka ner till Flyinge på Breeders Trophy, en två dagar lång resa (med nattpaus) som brukar göra att de unga hästarna är ganska trötta när de kommer fram. Hon fick ha täcket på sig under ett tunnare fleecetäcke under hela resan och hela tiden var hon lagom varm. Varm på ett sådant sätt att jag inte behövde vara orolig för att hon skulle bli svettig och inte heller orolig för att hon skulle bli kall om temperaturen ute sjönk mot eftermiddagen. Hon hade även täcket på sig på nätterna hela veckan nere på Flyinge. Hon kändes avspänd och fräsch trots alla nya intryck och den långa resan. Vi tog oss hela vägen till final i femårsklassen!

- Jag har fått ett väldigt positivt intryck av materialet i täcket. Det verkar hålla hästarna i en bra temperatur och göra dem avspända i ryggmusklerna. Det är en klar fördel att täcket är så tunt, vilket gör att man kan ha det under andra täcken vintertid, men även ha bara det i t ex skrittmaskinen eller i transporten på sommaren".

För mer information, kontakta:
Anna-Lena Engman, VD, 070-588 40 98

Giraf of Sweden är ett företag som jobbar med smart design i smart textil för människa, häst och hund. Vi gillar innovationer och nya kombinationer!

Giraf of Sweden AB är ett svenskt företag som gillar värme. Värme i kombination med smart, funktionell design utgör grunden för Giraf of Swedens utbud av muskel, led och nackvärmare som skyddar, värmer och lindrar. 

Vår vision är att våra produkter kan bidra till en ökad komfort och livskvalité för våra kunder.
Hälsa och mode i skön förening!

Giraf of Sweden på plats i Umeå.

Volkswagen Grand Prix och Horse1 Swedish Riders Trophy

Elit, nationell och regional tävling i hoppning ridhäst, 25 - 28 september 2014, Umeå Ryttarförening.

Vi hade fyra roliga dagar i Umeå med många spännande möten med ryttare, tränare, hästägare och publik. Våra  ullprodukter fick god respons. Det är lätt att förstå hur gott de kommer att värma under den kalla årstid vi har framför oss. Vi vill tacka Umeå Ryttarförening och instämma i alla hyllningar man fått för mycket väl genomförda tävlingsdagar inför fullsatta läktare.

Vi hade fyra roliga dagar i Umeå med många spännande möten med ryttare, tränare, hästägare och publik. Våra  ullprodukter fick god respons. Det är lätt att förstå hur gott de kommer att värma under den kalla årstid vi har framför oss. Vi vill tacka Umeå Ryttarförening och instämma i alla hyllningar man fått för mycket väl genomförda tävlingsdagar inför fullsatta läktare.


Dog and Horse, ny "avdelning" i Giraf-butiken

Nu är det äntligen dags att presentera den första i raden av nya produkter i vår avdelning för hund och häst. Det är en "värmedyna" för hundbäddar och hundburar i en smart textil som ger en djupverkande värme. 

Den djupverkande värmen kan förebygga skador och slitage samt påskynda återhämtningseffekten efter aktivitet. Värmen går ner på djupet i vävnaden, vilket leder till en ökad blodcirkulation, både ytligt och i muskler samt kring leder.  

Kroppens värmestrålning reflekteras av ett patenterat membran. Membranet består av en giftfri, biokeramisk mineralblandning innehållande ett 30-tal olika metalloxider. Membranet har egenskapen att reflektera och avge långvågig infraröd värme, FIR, aktiverad av den egna kroppsvärmen. Den långvågiga infraröda värmens positiva förmåga att öka blodcirkulationen har länge använts i Asien för behandlingar av olika åkommor. Materialet har en läderliknande yta. Det andas och är lätt att torka av och tvätta.

Vi kommer att sälja en s.k. liner till hundtäcken och hundbäddar/liggunderlag i vår webbutik.

Tips! Testa själv att använda hundbädden som sittunderlag och för ryggslutet.

Men nu blev det fel! Grannens ungtjurar har smugit sig in på bild. Och skrämt bort både hund och häst! 

Men nu blev det fel! Grannens ungtjurar har smugit sig in på bild. Och skrämt bort både hund och häst! 

Attraktiv Arbetsplats i Norr

Onsdag 13 november deltog Giraf of Sweden på ett seminarium/minimässa i Skellefteå på temat hur man blir en attraktiv arbetsgivare för att behålla gamla och locka till sig nya medarbetare. Se www.attraktivarbetsplatsinorr.com. Det var en heldag med ett spännande program och intressanta föreläsare. Vi passade på att visa en del av våra produkter som passar på jobbet för de de övriga deltagarna/företagen. Vi kan erbjuda en lösning där medarbetaren får ett presentkort och får sedan själv välja den produkt ur sortimentet som passar henne eller honom bäst. 

Emma Pihl var en av dagens uppskattade föreläsare.

bild.JPG